NIEUWE TRAINING START NA DE  HERFSTVAKANTIE. SCHRIJF JE IN VIA ONDERSTAAND INSCHRIJFFORMULIER!

Ik geef deze training samen met opvoedondersteuners Lea van Ooijen en Elsemiek Rooijakkers, in samenwerking met het Centrum Jeugd en Gezin Deurne.

Wat zo mooi is aan deze training is dat je in beweging bent, echt gaat voelen hoe je stevig staat en oefent met de andere deelnemers in hoe je op elkaar kunt reageren. We doen veel balansoefeningen en werken op blote voeten in de gym-/speelzaal van BS Tijl Uilenspiegel in Deurne. Aan het begin en eind van iedere bijeenkomst hebben we een (kort) kringgesprek en de kinderen krijgen ook een mapje mee naar huis, zodat je sommige oefeningen thuis nog eens kunt doen of kunt opschrijven hoe jij op bepaalde situaties reageert. En tijdens de 7de les mogen de ouders ook meedoen !

De training start na de meivakantie.

Tijdens de training leer je:

Sterk staan!

Ogenkracht

Jezelf laten horen op een goede manier

Trots mogen zijn op je eigen kwaliteiten en talenten!

Je grenzen aangeven!

Opkomen voor jezelf

Leren vertrouwen op je intuïtie

Samenwerken

We werken met groepen jongeren in de leeftijdscategorie 7 t/m 12 jaar (basisschool).

Kosten voor deze training bedragen slechts 35 euro, mits je in Deurne woont.

Voorafgaand aan de training vindt er een intakegesprek plaats samen met uw kind, halverwege vindt er een telefonische update plaats en na de training is de mogelijkheid voor een evaluatiegesprek samen met uw kind.

 

Onze training is gebaseerd op de Rots en Watertraining:

Uitzending over de Rots en Watertraining

Sterk staan! kan net zoals Rots en Water beschouwd worden als een weerbaarheids- en sociale vaardigheidstraining en heeft als doel jongeren bij te staan in het ontdekken van hun eigen kwaliteit en richting. Het leren beheersen, vergroten en richten van de eigen kracht en hen met begrip, respect en gevoel te leren omgaan met zichzelf en de mensen om hen heen.

Wat is rots en wat is water?

Bij elke vorm van communicatie kan een keuze gemaakt worden tussen de rotshouding en de waterhouding.

Rotshouding
Je spant de spieren van je lichaam aan, je lichaam wordt zo hard als een rots. Je brengt je adem omlaag naar je buik. Je zet je voeten stevig op de grond. Je gaat je eigen weg. Je sluit je af voor de mening en gevoelens van anderen, als je die niet als juist ervaart. Dit is positief als er sprake is van groepsdruk, maar negatief als je deze houding aanneemt, omdat je niet in staat bent om ideeën en gevoelens uit te wisselen.

Waterhouding
Je ontspant je spieren zoveel mogelijk, maar je staat wel stevig op de grond. Ook hier breng je je adem naar je buik. Je bent rustig en in balans. Vanuit een gevoel van zelfvertrouwen ben je bereid om met anderen te werken en gevoelens en ideeën te delen. Binnen de waterhouding staan communicatie en verbondenheid centraal.

 

Reserveer hier een plek voor je kind of MAIL ME via info@fonkelcoaching.nl als je vragen hebt, dan bel ik je terug! Data training: 22-10, 29-10, 5-11, 12-11, 19-11, 26-11 en 3-12 van 16.00 – 17.30 uur.

 

Naam (*)

Straat + huisnummer(*)
Postcode(*)
Woonplaats(*)
Ik ben een (*) JongenMeisje
Leeftijd (*)
email (*)
Telefoon (*)
Wat wil je dat je kind gaat leren in deze training

 

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

 

 

 

 

WhatsApp chat