Ik ben Ingrid van der Heijden, een (hoog)gevoelige vrouw van 48 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van 3 pubermeiden. Ik help jou en/of je kind graag om je weer te laten schitteren.

In 2012 ging ik, nadat ik helaas een lange periode uit balans was geweest, met mijn jongste dochter op vakantie naar Tenerife. En dit was niet iets wat ik, die altijd zo afhankelijk was geweest, ooit eerder met mijn dochter alleen had ondernomen…maar deze vakantie en de periode daarvoor is wel een duidelijk keerpunt in mijn leven geweest. Ik zie me nog zitten, ’s morgens in het ochtendzonnetje met mijn kopje thee genietend van de tropische tuin, terwijl mijn dochter nog lekker lag te slapen. Ineens kreeg ik een duidelijk beeld voor ogen waar ik me in wilde gaan ontwikkelen; het coachen van (hoog)gevoelige kinderen en hun ouders op sociaal emotioneel vlak! Omdat ik zelf met allerlei thema’s had geworsteld die horen bij een (hoog)gevoelig karakter (een laag zelfbeeld hebben, me niet gehoord en gezien voelen, overprikkeld zijn, alles op mezelf betrekken, zaken diep doordenken en behoedzaam handelen) én ondertussen ook had geleerd hoe ik hiermee om kon gaan, AAN te gaan en er sterker te staan; wilde ik dit kinderen en jongeren graag al in de basis meegeven. 

 

 Ik wist niet van het bestaan van kindercoaches af en kon daar zonder wifi in ons hotel ook niet op googlen, maar eenmaal thuisgekomen (na een heerlijke vakantie) had ik binnen een week uitgezocht waar ik mijn opleiding wilde gaan volgen en een maand later zat ik bij een kennismakingsavond van de Kunst van Kindercoaching en zo is mijn coachavontuur begonnen.

Ondertussen richt ik me ook steeds meer op volwassenen; hoe fijn is het als jouw “rugzak” weer wat leger is, de dingen in jouw leven waar je constant tegen aan blijft lopen een plekje kunt gaan geven en het pad kunt gaan lopen dat écht bij je past en je energie geeft, waardoor je weer kunt gaan Fonkelen! Omdat jíj steviger in je schoenen staat, zal je omgeving (je relatie, kinderen, collega’s enz.) hier vanzelf op gaan meebewegen.

Het is mijn missie om (hoog)gevoelige grote en kleine mensen, die moeite hebben om te gaan met alle prikkels, zichzelf een beetje kwijt zijn en meer op zichzelf mogen gaan vertrouwen weer te laten stralen en zélf het heft in handen te laten nemen! Want weet je…diep van binnen weet je wat werkelijk goed voor je is. Ik help je graag op weg om keuzes te maken die écht bij je passen, zodat je het beste uit jezelf en je leven kunt halen, waardoor je gevoel van energie en geluk vergroot wordt. Ik wil graag jouw coach zijn, die buiten het speelveld staat, om mee te kijken en je  aan te moedigen.

Ik heb mijn praktijk Fonkelcoaching genoemd omdat ik niets liever wil dat mensen in verbinding met mij en elkaar AANgaan en met een fonkeling in de ogen weer naar huis gaan. Ieder van ons is een uniek mens en mag stralen als een fonkelende diamant.

Omdat ik merk dat juist in de verbinding met die ander die FONKELING ontstaat,  organiseer ik regelmatig laagdrempelige en betaalbare workshops en FonkeLINKmomentjes én heb ik groepstrajecten ontwikkeld. 

Tijdens het hele coachingstraject, maar indien nodig ook nog daarna, ben ik altijd op de achtergrond aanwezig. Je kunt me bellen, appen of mailen als je vragen hebt en vaak heb ik ook (telefonisch) contact met school om met de leerkracht af te stemmen wat het kind nodig heeft.

Mijn eigen netwerk, mijn oudcollega’s (ik heb ruim 22 jaar in het basisonderwijs gewerkt) en mijn klanten beschrijven mij als; betrokken, empatisch, lief, toegankelijk, oprecht en betrouwbaar. Vaak gaan mijn sessies gepaard met een lach en een traan, want deze liggen dicht bijelkaar en beiden zorgen voor een stukje “lucht” en verwerking.

Wil je mij graag beter leren kennen en wil je weten wat ik eventueel voor jou of je kind kan betekenen ? Stuur dan een mailtje naar info@fonkelcoaching.nl dan plannen we samen een geheel vrijblijvend gesprek bij een kopje thee of een lekkere latte macchiato! Ook is er de mogelijkheid mij op een speelse manier beter te leren kennen via het spel Aangenaam Kennismaken.

Logo Adiona 

Fonkelcoaching is ingeschreven bij Adiona, beroepsorganisatie voor kindercoaches.

Afbeeldingsresultaat voor magie van kindercoaching

Voor de praktijkopleiding tot kindercoach.

Afbeeldingsresultaat voor rots en water   

Bij het Gadaku Instituut als Rots en Watertrainer.

  Afbeeldingsresultaat voor ik leer leren   

Afbeeldingsresultaat voor kuunganisha coaching en training

Bij Kuunganisha en Theo Bruekers als NLP Practioner en Life coach grade 1.

Afbeeldingsresultaat voor het eerste huis

Als trainster voor het transformationeel coachen van kinderen en jongeren.

WordPress Themes