De moed om te falen….werd het lef om te stralen!

Sinds ik steeds meer mijn weg aan het lopen ben (en in mijn werk ook mag meelopen met anderen), heb ik gemerkt dat het in het leven gaat om: kwetsbaar durven zijn, je comfortzone steeds een beetje uitrekken…en soms, hoe eng ook, je kop boven het maaiveld uitsteken. Letterlijk de moed hebben om te falen…

De moed om te falen had ik toen ik rond mijn 40ste in een grote depressie terechtkwam en voelde dat ik dit AAN moest gaan om weer verder te kunnen. En zo ben ik er met de liefdevolle ondersteuning van Stefan, mijn meiden, mijn vader en moeder, familie en vrienden en vriendinnen weer bovenop gekomen en ik leerde waar het vandaan kwam: ik ben hooggevoelig en ik had veel te lang een masker opgehad. Ik mocht gaan leren dat ik oké ben met mijn gevoeligheid en me soms anders voelen dan anderen, dat maakt me nog niet minder…. Dat ik last had van “Rejection Sensitivity”, leerde ik pas veel later. Dat betekent dat je binnen sociale relaties snel afgewezen voelt of het idee hebt dat je tekort schiet of niet voldoet aan de verwachtingen. Dit kan zo sterk zijn dat je brein onbewust anticipeert op een mogelijke toekomstige afwijzing, bijvoorbeeld door te pleasen of situaties te vermijden….herkenbaar?

De moed om te falen had ik toen ik samen met Janne naar Tenerife ging. Ík die zonder mijn man Stefan bij wijze van spreken nog niet eens Deurne uitging, ging alleen met mijn jongste dochter van toen 10 jaar zo ver van huis weg. Wat was het spannend, maar fijn!!! En daar op het balkon, ’s morgens toen Janne nog lag te slapen voelde ik heel diep van binnen dat wat ik allemaal geleerd had door eigen ervaring tijdens mijn depressie ik heel graag preventief wilde doorgeven aan kinderen, zodat zij in hun basis al veel meer gingen geloven in zichzelf. En 2 weken na thuiskomst zat ik bij een kennismakingsavond van de Kunst van Kindercoaching en heb ik me ingeschreven voor de opleiding.

De moed om te falen had ik bij alle opleidingen die ik gedaan heb. Want meestal kende ik niemand en misschien zou ik niet in de groep passen, vonden ze me niet leuk (rejection sensitivity, weet je nog J) of viel ik door de mand, omdat ik niet goed was in wat ik wilde gaan leren. Maar het omgekeerde gebeurde: ik leerde juist allemaal helemaal mooie mensen kennen, het was zó waardevol en ik groeide en groeide en mijn wereld werd letterlijk steeds groter; met als hoogtepunt mijn NLP-opleiding van mei 2017 die ik volgde in Kenia; de opleiding heette “Soul Safari”, en dát was het zeker!

De moed om te falen had ik toen ik in maart 2013 mijn praktijk Kronkelkindercoaching startte, want daar vinden mensen wat van….”loopt je praktijkje”, “heb je wel genoeg klanten?”, enz. Want ja, als ik iets heb geleerd is ondernemen de kop boven het maaiveld uitsteken, heel hard werken, maar ook met heel je hart werken! Ik heb mogen coachen vanuit mijn tuinhuisje, bij het Levensatelier in Asten, op mijn school en geef de Sterk Staan training in samenwerking met het Centrum Jeugd en Gezin Deurne. En in mei 2018 werk ik vanuit mijn eigen praktijkruimte midden in de kasteeltuin van Deurne en werk ik samen in een maatschap met Marinet onder de naam Zijn en Zo!

De moed om te falen had ik toen ik steeds meer ging werken met volwassenen, want dat was toch wel weer een beetje uit mijn comfortzone; ik had hiervoor namelijk 22 jaar in het basisonderwijs gewerkt en me in eerste instantie met de coaching ook alleen maar gericht op kinderen. Maar het klopte zo mooi wat mijn kindercoachmentor zei: “jouw praktijk is ondertussen volwassen geworden, dus het klopt dat je cliënten ook volwassen worden. En omdat ik steeds beter in mijn vel ging zitten, hoorde daar ook een nieuwe naam bij; de Kronkel mocht eruit….en het werd een Fonkel!

De moed om te falen had ik toen ik een oproepje deed op Facebook om samen met wie wilde een kop koffie te gaan drinken bij plein Vijf….want tja, het zou ook zomaar kunnen dat er niemand op zou reageren en daar zou dat “rejection sensitivity”-hoofd dan weer van alles van vinden, best kwetsbaar dus… Maar daar kwam dus wél iemand op af; en dat was Marinet! We kenden elkaar vaag van de basisschool waar haar jongste zoon en mijn oudste dochter bij elkaar in de klas hadden gezeten. We raakten aan de praat en we bleken zoveel raakvlakken te hebben…..en dezelfde dromen! We droomden allebei van een eigen ruimte, die geborgen voelt en waar het heerlijk is om samen te zijn, maar waar je ook helemaal jezelf mag zijn. En een half jaar later wás die ruimte er gewoon! Ooit gehoord van de Wet van Aantrekkingskracht? Nou…ik ondertussen wel 😉 Ook werk ik nu samen met Marinet in onze maatschap Zijn en Zo, een plek voor verbinding, inspiratie en groei. Maar vooral ook een plek waar je jezelf mag ZIJN, af en toe eens een traantje mag laten van verdriet, maar ook van GELUK! En zo werd…

De moed om te falen, werd het lef om te stralen!!!!

Heb jij de het lef om te stralen?

Droom, durf, doe…..en Fónkel!

 

Ik heb mijn praktijk Fonkelcoaching genoemd omdat ik niets liever wil dat mensen in verbinding met mij en elkaar AANgaan en met een fonkeling in de ogen weer naar huis gaan. Ieder van ons is een uniek mens en mag stralen als een fonkelende diamant.

Tijdens het hele coachingstraject, maar indien nodig ook nog daarna, ben ik altijd op de achtergrond aanwezig. Je kunt me bellen, appen of mailen als je vragen hebt en vaak heb ik ook (telefonisch) contact met school om met de leerkracht af te stemmen wat het kind nodig heeft.

Mijn eigen netwerk, mijn oudcollega’s (ik heb ruim 22 jaar in het basisonderwijs gewerkt) en mijn klanten beschrijven mij als; betrokken, empatisch, lief, toegankelijk, oprecht en betrouwbaar. Vaak gaan mijn sessies gepaard met een lach en een traan, want deze liggen dicht bijelkaar en beiden zorgen voor een stukje “lucht” en verwerking.

Wil je mij graag beter leren kennen en wil je weten wat ik eventueel voor jou of je kind kan betekenen ? Stuur dan een mailtje naar info@fonkelcoaching.nl dan plannen we samen een geheel vrijblijvend gesprek bij een kopje thee of een lekkere latte macchiato! 

 

Logo Adiona

Fonkelcoaching is ingeschreven bij Adiona, beroepsorganisatie voor kindercoaches.

Afbeeldingsresultaat voor magie van kindercoaching

Voor de praktijkopleiding tot kindercoach.

 

Afbeeldingsresultaat voor rots en water

Bij het Gadaku Instituut als Rots en Watertrainer.

Afbeeldingsresultaat voor ik leer leren

Afbeeldingsresultaat voor kuunganisha coaching en training

Bij Kuunganisha en Theo Bruekers als NLP Practioner en Life coach grade 1.

 

Afbeeldingsresultaat voor het eerste huis

Als trainster voor het transformationeel coachen van kinderen en jongeren.

 

 

WhatsApp chat