Individueel coachingstraject Fonkeltijd! voor volwassenen.

Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid (want ook ik ben vastgelopen door mijn hooggevoelige karakter) en alles wat ik geleerd heb over HSP en coaching heb ik mijn eigen traject Fonkeltijd! voor jou ontwikkeld. Want ik voel zó dat als je handvatten krijgt richting je hooggevoeligheid én je kunt angsten uit het verleden een plekje gaan geven en belemmerende overtuigingen om gaan buigen naar helpende gedachten, je zoveel krachtiger en gelukkiger in het leven zult gaan staan. Ook ík heb deze weg mogen bewandelen en gun dit jou ook!

Wat gaat het individuele coachingstraject Fonkeltijd! gericht op hooggevoeligheid je brengen:

  • Door de NLP-dieptecoaching gaan we overtuigingen en angsten uit het verleden een plekje geven en helen.
  • Je gaat ervaren wat je diepste verlangen is, wie JIJ nu eigenlijk bent, waar je voor staat en wat je supergraag wilt brengen in je leven, vanuit je authentieke zelf.
  • We kijken waar je (hooggevoelige) valkuilen liggen en onderzoeken welke (hooggevoelige) hulpbronnen je al in jezelf aanwezig hebt, zodat je voortaan een andere weg kunt gaan bewandelen.
  • Je gaat voor jezelf helder krijgen waar JIJ nu echt gelukkig van wordt en gaat dit beeldend maken.
  • Je zult gaan leren dat je je hooggevoeligheid positief kunt gaan inzetten en gaat leren hoe je belemmerende gedachten kunt ombuigen naar positieve affirmaties.
  • Ook mag je weer gaan voelen dat je trots bent op jezelf!
  • We gaan aan de slag met je kernkwaliteit en je uitdaging en gaan bekijken waarom sommige mensen je zo raken en wat je van hen kunt leren, zodat je je niet meer klein en kwetsbaar hoeft te voelen in hun omgeving.
  • We gaan onderzoeken (indien van toepassing) hoe je ideale werkomgeving eruit ziet en hoe je stappen kunt gaan nemen om deze te laten ontstaan.
  • We werken in mijn praktijkruimte midden in de rustgevende natuur. De tweede sessie gaan we naar het bos.

En het allerbelangrijkste; aan het eind van de coaching weet je dat je oké bent, de moeite waard bent, gehoord en gezien mag worden. Want….

JIJ BENT MOOI PRECIES ZOALS JE BENT!!!

Reactie van een deelnemer aan mijn “Fonkelwandeling”, deze komt deels overeen met de tweede sessie van Fonkeltijd!:

Ik had me aangemeld voor de ‘fonkelwandeling’ bij Ingrid. Ik ben herstellende van een burn out en probeer rust in mijn hoofd te krijgen door veel te wandelen. De ontvangst in de praktijkruimte was erg prettig, ik voelde me direct op mijn gemak. Na een kopje thee en een eerste kennismaking met de andere wandelaars, nam Ingrid ons mee de natuur in.

Onderweg geen gekletst over koetjes en kalfjes, maar even dicht bij jezelf proberen te komen. Ik had verwacht dit heel moeilijk te vinden, maar door de gerichte opdrachten van Ingrid ging dit helemaal vanzelf. In het park bliezen we onze zorgen de lucht in met een bellenblaas en bliezen we ook een wens de lucht in. In de stroming van het water een stukje verderop lieten we een veertje los, ook weer met onze eigen overdenkingen en wensen. We zijn door een mooie bloemenhaag gelopen en zowel letterlijk als figuurlijk een brug overgegaan. Dit alles in heel hele prettige sfeer waarin ieder zelf mag bepalen of je je gedachten wil delen met de groep. Ingrid heeft oog voor iedereen en begeleidt het geheel op een hele professionele manier. Deze ervaring heeft bij mij veel losgemaakt, vooral omdat steeds de link met de natuur werd gelegd. Ik heb voor mijn gevoel door deze wandeling ook figuurlijk grote stappen gezet! Met een heel fijn gevoel denk ik aan deze bijzondere ervaring terug.

En hoe gaan we dat doen? We gaan het samen doen, ik loop even met je mee….

We hebben 3 keer een dieptecoachingsessie van ongeveer 2 uur. De tweede keer vindt plaats in het bos/park. Tijdens deze sessies gaan we aan de slag met je tijdlijn, het NLP coachmodel (je gewenste situatie, je huidige situatie, je valkuilen én je hulpbronnen), een interventie die JIJ nodig hebt n.a.v. het coachmodel (meestal gaan we dan aan de slag met één van je valkuilen; bv. disbalans) en we gaan jouw kernkwadrant opstellen. Het kernkwadrant werkt ook altijd heel versterkend omdat je dan gaat voelen waar je kwaliteiten liggen en waar je uitdagingen, zodat je nog beter voelt wat je nog verder mag ontwikkelen om sterker in je schoenen te staan.

Gekoppeld aan de coaching horen thuisopdrachten, waar je ook écht mee aan de slag mag gaan;
alleen de samenwerking tussen de coaching en de thuisopdrachten zal een diepgaande verandering/transformatie tot stand gaan brengen… want hoe fijn is het dat je niet in de vicieuze cirkel blijft hangen, waarbij je maar steeds in dezelfde valkuilen loopt, maar nu een ander pad mag gaan bewandelen?

De thuisopdrachten zijn erop gericht dat jij jouw  hooggevoeligheid duidelijk krijgt en deze kan ombuigen van opgave naar een positieve karaktereigenschap, waar je goed op kunt varen en waarvan je helder krijgt waar je grenzen liggen.

Verder mag je, voorafgaand aan de coaching, jouw levensverhaal op papier gaan zetten. Schrijven en van je af schrijven kan namelijk al veel verlichting brengen.

Ook zijn er hele fijne creatieve opdrachten verwerkt in de thuisopdrachten en nee…vrees niet. Iedereen is creatief…dus het maakt niet uit of het er mooi uitziet, het gaat erom dat je er op een creatief level mee bezig bent geweest. Want door dit deel van je brein te activeren, gaan er al processen in gang richting transformatie. Dit noemen we de Wet van Aantrekking.

Fonkeltijd! helpt je schitteren op je eigen wijze!

Mensen moeten het gaan ervaren wat het is, volgens mij is dat niet goed te beschrijven wat het allemaal doet. Het verbaast me telkens weer dat eenvoudige kleine dingen veel teweeg kunnen brengen. Je zet mensen in proces/beweging m.b.v. elementen uit de natuur en door het visualiseren beklijft het ook echt.

Als cadeau ontvang je van mij  je persoonlijke gebruiksaanwijzing, deze helpt je om steeds weer terug te komen bij de diepe gevoelens waar JIJ voor staat, waar jij van leegloopt en oplaadt en hoe anderen het beste met jou om kunnen gaan, zodat je ook na de coaching een houvast hebt.
Deze gebruiksaanwijzing is ook heel fijn voor je medemensen of collega’s, want deze bevordert het échte, diepe gesprek en geeft meer achtergrondinformatie over jouzelf!

Verder ben ik het hele traject voor je beschikbaar…heb je het tussen de sessies maar ook na het traject even nodig om contact met me te hebben, mail of app me dan. Ook is het altijd mogelijk om even te bellen.

Droom, durf, doe….en Fónkel! Ben jij klaar voor je eigen Fonkeltijd! ?

 

Formulier

[contact-form-7 id=”993″ title=”Individueel kindercoachingstraject “Fonkelkriebels””]

Wil jij graag weten of dit traject geschikt is voor jou; doe dan eerst de HSP-test:
WhatsApp chat