Leren leven met meer lef, liefde en lol !

De moed om te falen gaat over faalvaardigheid voor (hoog)gevoelige mensen.  Over leren door te proberen. Over oefenen, uitproberen, foute keuzes maken en balen. Het gaat over trots, leren, ontwikkelen en de kick als het lukt. Het gaat over accepteren wat er is, het “niet weten” omarmen, het “niet kunnen” opzoeken, “ja” zeggen tegen wat zich aandient en de mogelijkheden die voor je liggen.  Het gaat over kiezen, durven doen, en jezelf op de voorgrond zetten. Over vrijheid en doorzetten. Over plezier maken en spelen. De basisvaardigheden om te leren, ontwikkelen en innoveren. De basisvaardigheden voor het dagelijks leven. Heb jij een jongere die:

  • Een laag zelfbeeld heeft en erg verlegen is?
  • Zich altijd vergelijkt met anderen en zich vaak de mindere voelt?
  • Erg onzeker en perfectionistisch is

Dan is dit hét moment om te kiezen voor het groepstraining

“De moed om te falen”

Waarom in een groep? Juist onder andere jongeren is het moeilijker om bij jezelf te blijven, juist in een groep ben je geneigd jezelf voorbij te gaan en een stapje terug te doen. En dáár zit het leerproces! En dus gaan we aan de slag in een kleine groep, die veilig genoeg zal zijn om de muren van jouw comfortzone te gaan onderzoeken.

We gaan leren dat geregeld falen (en ervan leren) leidt tot verbetering, ontwikkeling, innovatie en groei.  En juist door te delen met elkaar gebeurt er iets bijzonders: het wordt een instrument dat verbinding brengt en de motivatie voor leren verhoogd.

Faalvaardigheid is voor (hoog)gevoelige mensen een échte uitdaging!

Door je (hoog)gevoelige karakter heb je meer dan de gemiddelde mens de neiging om lastige situaties of emoties uit de weg te gaan of te voorkomen. Dit zien we terug in zaken als faalangst en perfectionisme, moeite met grenzen aangeven en voor je eigen mening gaan staan. 

Om te durven falen is vertrouwen nodig!

Je hebt vertrouwen nodig in jezelf; dat je weet waarom je probeert en dat je trots mag zijn op al je pogingen, ook al lukt het misschien nog niet meteen helemaal zoals jij wilt. En je hebt vertrouwen nodig in je omgeving; het is belangrijk dat je je veilig en geborgen voelt, zodat je fouten durft te maken. En dat je weet dat er mensen zijn die naar je luisteren, je aanmoedigen en bijsturen. Waar je blij bij mag zijn, maar ook angstig, verdrietig of gefrustreerd. Je hebt ruimte nodig om te durven falen: om jouw eigen oplossingen te bedenken en je eigen keuzes te maken. Zelfs de verkeerde. Tijdens de training bieden wij een veilige omgeving en de ruimte dat je leert voelen en erkennen wat voor jou de juiste keuze is. Je leert jezelf bij te sturen. Wij bieden een plek waar je vragen mag stellen en het even niet meer mag weten. Waar je voelt dat je er – ondanks gestuntel en geblunder- nog altijd mag zijn.  Leren is spelen, plezier maken en ontdekken. Hierbij is het nodig om te voelen dat lachen altijd een vorm van opluchting en opborrelend plezier is, nooit een manier om iemand buiten te sluiten.  

Om echt te durven falen, is er meer nodig dan te wéten dat het soms nodig is om 10 keer iets opnieuw te doen voordat het lukt. Er is meer nodig dan te wéten dat negatief denken je niet verder helpt. En er is meer nodig dan een schop onder je kont en doorzettingsvermogen.

Tijdens 8 bijeenkomsten in een kleine en veilige groep van max. 8 jongeren gaan we aan de slag met:

  • Theorie over fixed en growth mindset
  • Mindsetoefeningen
  • Improvisatie-oefeningen: onvoorbereid en vrij uiten van wat je spontaan bedenkt
  • Lichaamswerk en clownerie: je lichaam en je emoties en hierop reageren
  • Psycho-fysieke training: beweging als basis voor leren.

Natuurlijk vindt er voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek plaats. Voor iedere jongere volgt na de training een afsluitende coachings-sessie  Eindevaluatie voor de ouders per mail/telefonisch/persoonlijk  Ouderavond voorafgaand aan de training, waarin ik informatie deel over faalvaardigheid. Wil jij graag dat je puberkind gaat leren dat het mág falen en daar oké mee is? Gun jij je kind handvatten voor het leven? Neem dan contact met mij op.

 

We starten bij voldoende aanmeldingen. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in mijn praktijkruimte, zie kopje “contact”.

Reserveer hier een plek voor je kind of MAIL ME via info@fonkelcoaching.nl als je vragen hebt, dan bel ik je terug!

Naam (*)
Straat + huisnummer(*)
Postcode(*)
Woonplaats(*)
Ik ben een (*) JongenMeisje
Leeftijd (*)
email (*)
Telefoon (*)
Wat wil je dat je kind gaat leren in deze training

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

 

WhatsApp chat