Coaching

 Ik loop graag even met je mee…

Diep van binnen weet je wat werkelijk goed voor je is…. en tóch kun je soms vastlopen.

Dat heeft iedereen wel eens…maar soms lukt je het niet om de keuze te maken die jou verder brengt. Vaak blijf je hangen in wat je altijd al deed en loop je steeds tegen dezelfde hindernissen op. Dit brengt je niet naar waar je werkelijk naartoe wilt. Ik help je graag op weg om keuzes te maken die écht bij je passen, zodat je het beste uit jezelf en je leven kunt halen, waardoor je gevoel van energie en geluk vergroot wordt.

Hulpvragen waar ik vaak op coach zijn bijvoorbeeld: leren vertrouwen op innerlijke kracht, weer oké zijn met jezelf, meer energie willen, meer innerlijke rust, meer balans, meer vrijheid, meer kunnen leren, leven, handelen…ZIJN, gehoord willen worden, graag extraverter zijn, oude patronen willen loslaten, je niet meer zo laten raken door anderen, graag goede keuzes willen maken voor jezelf, meer in jezelf willen geloven, willen vergeven en loslaten, graag meer dingen willen aandurven, graag meer willen genieten van wát er al is, onderzoeken wat je nu eigenlijk ZELF wilt!

Ik werk met volwassenen, jongeren en kinderen.

Ik vond het fijn dat je alles zo rustig uitlegt.  Ik voelde me wel op mijn gemak; je vertelt toch iets privés.

Ik ben je dankbaar dat ik een stuk minder gejaagd ben nu; als ik nu op mijn werk merk dat ik vandaag iets niet af krijg, dan denk ik “morgen is er weer een dag”.

Ik vond het fijn dat je meebeweegt in mijn proces en mij alle ruimte geeft om dingen te voelen en te ontdekken.

Het voelt heel fijn dat er iemand is die echt tijd voor je neemt en écht naar je luistert.

Ik vond het heel prettig dat je me zelf liet bepalen tot hoever ik wilde gaan; ik voelde geen enkele druk. Ook fijn dat het niet alleen maar vanuit het voelen hoeft te komen; maar dat ik als denker ook mocht bedenken hoe iets zat 🙂

Het is mijn missie om je te leren om weer AAN te gaan, zodat je weer méér in jezelf gelooft en dit ook uitstraalt, waardoor je positiever in het leven zal staan en je weer zal gaan schitteren!!!

Ik ben Ingrid van der Heijden. Als ik één ding weet is dat in jezelf geloven en bij jezelf blijven dé sleutels zijn voor een gelukkig (gezins)leven. Als moeder, onderwijzeres en ouder- en kindcoach zie ik veel mensen ernaar hunkeren om gehoord en gezien te worden. Echter…als je beschikt over voldoende eigenwaarde en stevig in je schoenen staat, zál je ook gehoord en gezien worden! Je stáát er dan meer, brengt krachtig en duidelijk je boodschap over en gelooft in jezelf, waardoor een ander ook in jou gelooft. Ook zul je zo beter naar je eigen gevoel kunnen luisteren en je grenzen kunnen bewaken op een vriendelijke, maar duidelijke manier. In 2013 heb ik de stap gezet om kinderen te gaan begeleiden op hun pad naar een gelukkig leven, waarin ze zichzelf mogen zijn en ieder mag stralen op zijn/haar manier.

In eerste instantie heb ik me vooral gericht op 1 op 1 trajecten richting onderwijs (Ik leer leren en Ik leer Anders), maar gaandeweg voelde ik steeds duidelijker dat mijn hart ligt bij kinderen én hun ouders in hun kracht zetten.

Ik heb vele kinderen en hun ouders mogen coachen in mijn eigen praktijk, op de basisschool waar ik 22 jaar heb gewerkt, bij Het Levensatelier en als talentencoach bij de Ruud van Nistelrooij Foudation.

Mijn rol tijdens een coachingstraject is, zoals bij een echte voetbalcoach, aan de zijkant van het veld meekijken, tips geven en aanmoedigen!  
Ik (als coach aan de zijlijn) kan een andere blik op het spel werpen en het overzicht bewaren. Hierdoor kunnen er veranderingen in gang gezet worden.

Mijn kinderen hebben zichzelf beter leren kennen, je hebt ze door de scheiding heen geholpen en ze hebben geleerd dat ze hun verhaal mogen vertellen en dat er naar ze geluisterd wordt.

Mijn specialiteit is het werken met gevoelige grote en kleine mensen met een laag of negatief zelfbeeld, waardoor je bv. (faal)angstig kunt zijn, niet makkelijk op iemand afstapt en contact legt, jezelf wegcijfert, snel boos of verdrietig wordt, enzovoort. Samen gaan we aan de slag om jou/jouw kind weer te laten inzien dat ieder mooi en uniek is en precies goed zoals je bent. Dit doe ik d.m.v. NLP-coaching bij mij thuis en in de natuur. Met kinderen werk ik met voorwerpen die ze mee naar huis of school mogen nemen (bv. een natuursteen, diamant of spiegeltje), ook werken we op een creatieve manier of met behulp van spellen. Bij jonge kinderen is één van de ouders aanwezig. 

Onze zoon heeft zijn zelfvertrouwen teruggewonnen en een beter zelfbeeld kunnen ontwikkelen. Hij heeft hierbij veel verschillende methodes en tools meegekregen die hij nog steeds bewust inzet. De coaching heeft hem naast zelfvertrouwen, rust en inzicht ook een enorme groei opgeleverd in het geloof in zijn eigen kracht en kwaliteiten. Hij heeft zich mede hierdoor ontwikkeld tot een leuke, sociaal betrokken en sterke puber die zijn eigen keuzes durft te maken.

Bij de wat oudere tieners/jongeren pas ik mijn manier van werken natuurlijk aan op hun leeftijd. Met hen werk ik wel vaak zelfstandig, omdat zij het soms prettig vinden om dingen te delen waar hun ouders niet bij aanwezig zijn.

Door jouw hulp kan ik beter terugkijken op hoe ik was en hoe ik nu ben. Ik sta zelfverzekerder in mijn schoenen en weet hoe ik in elkaar zit. Daar ben ik heel blij mee.

Ik heb veel affiniteit met hoogsensitieve grote en kleine mensen en ben zelf ook hoogsensitief. 

Ben jij erg gevoelig met één of meerdere van je zintuigen, kun je goed aanvoelen wat er gaat gebeuren of hoe andere mensen zich voelen? Kunnen dingen jou diep raken en blijf je er in je hoofd over nadenken, betrek je alles snel op jezelf en voel je je vaak anders dan anderen? Dikke kans dat jij ook een HSP ‘er bent. Loop jij hierin vast en zoek jij handvatten hóe om te gaan met deze soms verwarrende, maar ook mooie eigenschap? Dan kan NLP-coaching je vast en zeker helpen! Wil je graag contact met gelijkgestemde mensen, meld je dan aan voor de besloten Facebookgroep HSPositive.

J was een heel onzeker en onrustig jongetje ! Hij voelde zich niet begrepen. Via het ziekenhuis kregen wij de verwijzing voor een kindercoach en ik wist meteen dat ik daarvoor bij jou wilde zijn . Die klik was er meteen na mijn info gesprek wat ik bij je hield. J. voelde zich snel bij je op zijn gemak en zei “mam ze snapt me !” Dat was al zo rustgevend voor J. Hij heeft heel veel geleerd en kan gelukkig weer wat positiever door het leven . Klinkt zwaar voor een kind van 8 jaar maar helaas de kei harde waarheid. Mocht het in de toekomst weer nodig zijn, dan sta je boven aan ons lijstje ! ♥

Tarieven

Individueel kindercoachingstraject “Fonkelkriebels” voor het leren omgaan met hooggevoeligheid; 5 sessies van ongeveer 1 uur, inclusief werkbladen en naslagwerk;  300 euro incl. BTW. Meer informatie vind je hier.  

Individueel kindercoachingstraject “Fonkelkriebels voor temperamentvolle kinderen” voor het leren omgaan met  hooggevoeligheid en boosheid: 5 sessies van ongeveer 1 uur, inclusief werkbladen en naslagwerk voor je kind én een werk- en informatiebladen speciaal voor de ouders; 300 euro incl. BTW. Meer informatie vind je hier

Individueel coachingstraject “Fonkeltijd!” voor (jong)volwassenen voor het leren omgaan met hooggevoeligheid3 sessies van ongeveer 2 uur, inclusief werkbladen, thuisopdrachten en reflectie-opdrachten én persoonlijke bijsluiter; 350 euro incl. BTW. Meer informatie vind je hier.

Kennismakingsgesprek (persoonlijk of telefonisch): gratis, ongeveer 30 minuten

Losstaande kinder- of volwassenen NLP-coachingsessies: 65 euro incl. BTW en alle materialen

Diensten voor bedrijven en instellingen: 65 euro excl. BTW per uur of in overleg

WhatsApp chat